Programul de teorie ( ore de legislaţie rutieră ) se desfăşoară de două ori pe săptămână, respectiv în

zilele de luni şi joi de la orele 16 - 21

în sala de curs de la sediul şcolii.

 Materia este structurată pe lecţii, de exemplu indicatoare, prioritate, depăşire etc, lecţii care vor fi parcurse explicându-se de către profesorul de legislaţie rutieră toate articolele şi paragrafele aferente lor.

 Pentru mulţi dintre noii cursanţi, termenii folosiţi în acest domeniu sânt o noutate absolută . De asemenea diferitele reguli aplicabile pe drumurile publice atunci când o persoană se află la volanul unui autovehicol, sânt reguli necunoscute acestora până la începerea unui curs de legislaţie.

 Având în vedere aceste aspecte, în sala de curs a şcolii, prin grija profesorului de legislaţie rutieră, veţi descoperii, înţelege şi aprofunda toaţe aceste reguli,interdicţii, obligaţii specifice conducerii autovehicolului pe drumurile publice, pentru ca în final chestionarele de examinare să poată fi rezolvate uşor şi cu punctaj maxim.

 Mijloacele tehnico-didactice care vor contribuii la realizarea acestui scop există în dotarea şcolii, rămânând ca prin prezenţa cursanţilor la orele de teorie, lecţiile din programa şcolară să fie înţelese şi însuşite.

 Suportul tehnic pentru materia "Legislaţie Rutieră" îl constitue "Cursul de Legislaţie Rutieră", care pe lângă prevederile specifice cuprinde şi Conducerea preventivă, Conducerea ecologică, Noţiuni de mecanică şi Măsuri de prim ajutor, curs care poate fi obţinut de la sediul şcolii.

 Pentru o înţelegere mai bună a legislaţiei rutiere, cursul surprinde imagini din traficul real la absolut toate lecţiile unde acest lucru este necesar, deschizând astfel calea spre asimilarea materiei chiar şi atunci când, din motive obiective, cursantul nu poate fi prezent la orele de legislaţie.

 Vă recomandăm însă prezenţa la orele de teorie, deoarece explicaţiile profesorului lămuresc chiar şi cele mai mici sau mai mari neînţelegeri, evitând astfel formare de către cursant a unor păreri greşite,sau interpretări greşite a textelor din regulement.

 De asemenea, prezenţa la orele de teorie dă posibilitatea, celor care au nelămuriri, de a formula întrebări în legătură cu acestea şi a primi răspunsuri până la înţelegerea corectă a textului de lege, şi toate aceste datorită dialogului dintre profesor şi cursanţi.

  Experienţa, seriozitatea, dialogul, metodele pedagogice de expunere sânt câteva din atuurile profesorului de legislaţie rutieră. Acestea împletite cu mijloacele tehnico-didactice şi materiale cu care este dotată sala de teorie, şi cu manualul "Curs de legislaţie rutieră" asigură reuşita la examenul teoretic pe calculator, dacă v-afi îndeplinită şi o ultimă condiţie, şi anume prezenţa cursantului la orele de teorie şi seriozitatea acestuia.

 La finalizarea cursului teoretic se susţine un examen pe calculator la fel ca la examinare, iar dacă se promovează acest test se v-a elibera cursantului dosarul pentru a se programa la examenul cu poliţia.

mergi la sala de mecanică
Softuri didactice SOFTURI DIDACTICE
Sala teorie Sala mecanică Softuri didactice
Ultimele noutăți
Pagini

CONTACT
Calea Victoriei Nr.34 Arad 310158 Romania

0742-081.856
0742-081.857

Prima pagină Despre noi Galerie auto Dotare Înscriere Tarife Contact